Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
utveckling


poetry slam

det var poetryslam
i kungsbacka
vi var några stycken
vi var två naiva
som fortfarande trodde
att poetryslam hade
med poesi att göra.
Så var där två som
visste vad poetryslam innebar
dom var hjävligt duktiga
på stand up komedi
förmodligen får vi
som envisas med att skriva poesi
skaffa oss ett nytt forum.




Övriga genrer av tom boreland
Läst 349 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-02-08 07:51

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
Stark igenkänning på denna
2008-06-16

  Carola Zettergren
Kan tänka mig det!!!
2008-02-09

  Madjori
Med tanke på att jag var där och lyssnade så kan jag inte på något sätt finna att vissa av texter hade med poesi att göra, utan det liknade mer \"Stand up komedi\" så varför inte bilda en tävlingen som kallas \"Babble slam\" och låta \"Poetry slam\" få vara just som uttrycket säger....poesi.
Killarna var iaf. väldigt duktiga och jag önskar dom all lycka i framtiden.

Bra att du belyser det hela och jag hoppas verkligen inte att dom riktiga poesi deltagarna flyr fältet utan ställer upp nästa år igen.
2008-02-09

    papillon
Jag har aldrig varit på något sådant evenemang men bilden blir makalöst tydlig och, ursäkta, jag garvar nästan på mig.
2008-02-08

    Charlotte S
Tack för att du skriver detta. Man kan stå och rimma på samma ord i 3 minuter och ta hem hela tävlingen. Man kan läsa något som har betydelse för meningen med livet och bli placerad sist. Man kan tycka att man är jättebra men ändå stamma på Venedig. Det spelar nog ingen roll, vad man tycker. Poetry Slam verkar ha tagit sig en egen väg och vi som vill läsa - poesi - och lära oss någonting, får väl styra upp våra egna aftonar.
2008-02-08

  Per Teofilusson
poetry slam är ofta (men inte alltid) ett hiphop-staccatto-rimmande med avslutande knorr. Jag menar att hiphopen har revolutionerat scenpoesin, på gott (den har lyft scenen från bibliotekens mummel, vilket i o f s är onödigt...) och ont (för oss som inte begriper oss på hiphop)
2008-02-08

  Larz Gustafsson VIP
Väldigt bra skrivet!
Jag hatar poetry slam.
Själv fick jag känslan av att det var en klubb för inbördes beundran som samlats och att de redan i förväg bestämt sig.
2008-02-08
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland