Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gungar i augustinatten och har det koboltblå skenet som tak


det lite biter i fingertoppar och knähud
men augustinatten famnar så omslingrande
nästan som att dyka rätt ner i havsdjupet- blådjupet
och

hon ringde
och jag hörde att hon inte så gärna ville ha mej hem
att jag satt kvar

det går att omvandla kylan till bekvämlighet
och nästan överallt finns en filt
och en eld och en själ
att ösa sitt själsdjup till

men jag som satt nästan helt stilla
och så ensam
med bara bröstkorgsrörelse och syre som strömmande
f ö r s i k t i g t


det kom inget vrålskrik i natten
hon hade inte begravt ångesten
utan mer bara

helt låtit den dö


det lät som träskor
och hon bara lyssnade
och när hon lyssnade skärptes sinnen
som hörde augustibladens rassel
och de var gröna


part två:

väl hemmma låg tre hjärtan med texterna:
dream - love och peace
och hon hade fått en ny present också
- en soppkopp
som hon så länge önskat värme i

långholmsgatsjävlarna fortsatte att åka i 150 på 50-vägen
trots böner till alla änglar och väsen och spiktroll
men hon somnade lite vitvinsrusig ändå
- för alla poeter dricker inte rödvin

de visa undviker huvudvärk

part tre:

det hänger en tejpad lapp över dörren
det är ytterdörren
och den koboltblå himlen dekorerar fortfarande långholmsgatans trafik
som i natten susar lite - så - som - att - man - kanske - inte - behöver- skjuta hål i däcken riktigt - ännu

det står: bara, maten
en tejpbit på dörrkarmen.och en tejp på dörren
så när man öppnar rivs den isär och man kan inte glömma då
och
man glömmer ju ingenting
det glöms men ligger kvar och gungar

det kanske är därför det är så skönt att få gunga

i en vuxengunga

jag hade en gunga i dörrposten förut
då var jag tre
och så jag gungade högt och klart och viktigt och på riktigt

part tre:

vår rosa spegeldörr är så stängd




Fri vers av sol
Läst 482 gånger
Publicerad 2010-08-22 22:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sol
sol