och drömmar seglar upp längs aftonströmmar

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och drömmar seglar upp längs aftonströmmar




Kvällssonett (När kvällen börjat lägga sig till ro)

 

När kvällen börjat lägga sig till ro

och hymners sång har tystnat helt i vinden

då smeker sömnen sakta mig på kinden

och vaggar nog till dröms igen månntro

 

Väl framme invid drömmars skira bro

hörs eken sjunga flerstämd sång med linden 

tills någon öppnar tveklöst skymningsgrinden

på glänt till drömspel som de anförtro 

 

till oss när nattens timmar ännu dröjer

då stilla kvällning vilsamt stannar kvar

och natten trolskt bejakar varje dröm



se vindfläkt blir till sanningen som var

och naket självrannsakan sig förtöjer

dock bjuder natten trotsigt sitt beröm

 

© Birgitta Wäppling, 10 februari 2008

 

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1301 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2008-02-11 16:33



Bookmark and Share


    Diktarminna
Stort GRATTIS till redaktionens val!!

Väl har du förtjänat denna utmärkelse.
Stående ovationer!!
2008-03-08

  Hildegun Relefors
Med dina vackra ord och meningar har du vaggat mig till ro i kväll, beundran!
2008-02-17

    Bodil Sandberg
Ja här applåderas det vilt i denna stund..har nu läst några av dina sonetter och njutit för fulla muggar !!!!!!
2008-02-14

    alicia79
Den är ju alldeles.... alldeles underbar, som Askungen sade...!
Stor applåd för denna välskrivna sonett!
2008-02-13

    JJ VIP
Helt klart snyggt ihopsnickrad sonett! Mvh. JJ.
2008-02-11

  Betlehemsstjärnan VIP
Skulle du inte ha kastat om raderna i den sista strofen, så det följer rytmen i de övriga..
Annars underbar...
kram/Eva
2008-02-11

    BetweenTheLines
Mjukt böljande flöde,fastnar särskilt för första vers,som ligger riktigt snyggt,och det sveper schysst rakt igenom,till slutet.har läst dina sonetter och du utvecklas spikrakt.jag föreslår att du ändrar till\"bejakar dig din dröm\" för att få ett rent slutrim.i mitt tycke är \"flerstämmigt\"lite oskönt,\"stämningsfylld/sång\" eller nåt skulle funka bättre rytmiskt,om man nu vill ha en konsekvent rytm,alltså.men det är min åsikt:)
2008-02-11

  Thirre
Väldigt harmoniskt vackert. Ljuva ord...
2008-02-11

  Maud Li
Här sitter jag och vaggar med smått bedårad!
2008-02-11

    Maria Malm
Mjukt och vilsamt, fint!
2008-02-11

  Åsa Gustavsson VIP
Ljuvliga vila, underbara ord!
Så fint du fått ihop denna sonett!
2008-02-11
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP