Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Saknad


Här är allt sig likt



De varma nätterna
de tidigt galande tupparna
de ivrigt skvallrande kvinnorna
vid innegårdens stora tvättkar
det turkosblå havet
bröddoften från bagaren på hörnet
de slanka kattornas väntan på kajen
I väntan på olivernas mognad
de svartklädda gubbarna
runt det vingliga cafébordet
vänder sig endast om mot
de ljushylta flickorna med svängande kjolar
och korgar på armen på väg till
marknadens färggranna utbud
av grönsaker och frukt
väldoftande feta ostar och lufttorkade skinkor
Promenaden efter siestan
i blå timmen utefter havet
skränande musik och blixtrande reklam
på karusellerna i sammetsmörkret
Restaurangernas långbord för de stora familjerna
Ett bord, en , stol, ett glas svalkande vin
Om du ändå fanns här
Då vore allt sig likt




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 398 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-02-11 21:36



Bookmark and Share


  Vilsen Annette-hittar vägen
Om inte om fanns...
men ändå härlga rader :)
2008-03-09

  noname_realmind
Riktigt välskuren träffsäker målande bild...
Faktiskt ljuvlig!
ÄR där...
**applåd**
2008-02-12

  Carola Zettergren
Du beskriver det så bra,
hur varenda detalj blir så tydlig
när man saknar någon...
Fint poetat!!!
2008-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors