Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad är lycka egentligen? Är det att ha allt materiellt man kan önska sig eller så enkelt som att vara nöjd med det man har?


Lycka...?

Lycka, kunna glädjas åt det enkla
att vakna utvilad en ledig dag
få packa korgen med till sommarängen
och njuta nybakat i vänners lag
Lycka, sitta ner och stilla lyssna
till näktergalens vackra fågeldrill
få smaka limpan som just togs ur ugnen
och känna lust att ta en skiva till


Lycka är att vara ung förälskad
att hand i hand få springa längs en strand
få känna svalkan ifrån vind och vatten
när kropparna har värmts av solbränd sand
Lycka hålla nyfött barn i famnen
och känna doft av babyns lena hud
att ödmjukt insiktsfullt bejaka livet
förstå att allt är gåvor ifrån Gud


Lycka, krypa ner hos den man älskar
och stanna där i sängen halva da’n
tillsammans följa stigen genom skogen
och njuta härlig middag in i sta’n
Lycka är att åldras nöjd belåten
att utan bitterhet se tid som gått
få känna tacksamhet vara förlåten
att ge och ta emot av stort och smått


Lycka kan man inte få för pengar
även om de finns i överflöd
lycka, är den ro som finns inom en
den gnista som ger själva livet glöd
Kan man bara unna sig att vara
utan stress och utan prestation
har man lärt sig, ingen fångar lyckan
bara den som funnit tilliten och tron




Fri vers av Siggesdotter
Läst 449 gånger
Publicerad 2005-05-30 22:26



Bookmark and Share


  Nanna
Wow! en till genomfin dikt!
så sant som det är sagt också, tyvärr är de tmånga som inte inser att stressen är något vi själva väljer.
2005-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter