Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Perspektivförflyttning

Föreställ dig en organism. Den består av celler… miljarder celler. Celler som fraktar näring och syre, bryter ned avfallsprodukter, jagar inkräktare och lagrar energi. Högt specialicerade celler som omedvetna om sin roll i organismens delikata balans gör det de skall. De vet inte ens om att de är del av en organism. De lever sina egna liv, styrda av sina nedärvda program.

Oftast. Ibland går vissa celler utöver sina program. De börjar föröka sig på andra cellers bekostnad, sno deras näring, bränna andra cellers energi… och sprida sig. Likt 30-åriga krigets armeer går cellerna fram, skövlar och bränner. Men detta krig är kort och kört. Om organismen inte får hjälp av strålbehandling eller cellgifter är den dömd att dö… utan balans kan den inte leva.

Föreställ dig att organismen är jorden.




Övriga genrer av Henning
Läst 416 gånger
Publicerad 2008-02-13 14:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henning
Henning