Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MELLAN vägg och ytterdörr

 

 

vandrar osalighetens andar
tillika spända tågångare
läppjar Utandning

med fnasiga läppars hån

där innanför skrider Ångest med högburet huvud
klykar syret som vore det guld

en Solitär vardag
i all sin sneda enkelhet

endast i Drömmen
sluts freden
byggs svalgångar av närhet
vävs ett bo av silke

och man tillåts lyfta fly Flyga

men när morgondagens klor 
grabbar nytt tag
vaknar man ånyo upp

till ensam skyttegrav

alltid utan skarpladdat Vapen

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 283 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-02-15 17:40



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Ooo...aj aj...ett bildspel av tunga känslor ramlar ut här...snyggt skrivet...
2008-02-15

    Herr Ångest
Åh, skriver du om mig? ;P

Högstämd o lite mörkt, en dämpad ton med känslan lyser igenom orden. En slags längtan och en ilande ångest i bakgrunden av den vardagliga fernissan. Iaf som jag får känslan av efter att ha läst den.
2008-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol