Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den alldeles tysta naturen


Den stora tystnaden



Isvinter
Den stora tystnaden
Vid min strand
de frostgnistrande hällarna
blåfärgade i januariljuset
I väntan på vårvärme
spänningslösande dån i isen
Sjöröken stiger i bitande kyla
bland isflaken i det mörka havet
Endast långt borta ett svagt brus
från öppet hav




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 288 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-02-16 15:48



Bookmark and Share


  Vilsen Annette-hittar vägen
Härliga ord som fångar upp mig och lever med.
2008-03-09

    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert och mäktigt tonar raderna fram, en efter en, och förstärker den redan från början uppbyggda känslan i dikten.

Applåderar ljudligt!
2008-03-05

    Bodil Sandberg
Ja jag säger som Bim..det här kan du...enormt stämningsfullt och tjusigt!!applåder!!!
2008-02-19

  Lars Granlöf
Ensamhet
eller lugn
Vackert
och kallt.
2008-02-16

  noname_realmind
Vacker som en gnistrande vinterdag denna dikt.
Tystnaden är förunderligt skön. Alla nutidens stressade människor skulle behöva mer av den!
2008-02-16

    Bim
..åh Hidegun det här kan du,-återge naturen så man känner sig närvarande,-tack för läsningen!
2008-02-16

  Carola Zettergren
OJoj! Vilken vinterbild!
Dramatiskt vacker!
2008-02-16

    JJ VIP
Det svaga bruset som kontrast till tystnaden! Vackert! Mvh. JJ.
2008-02-16

  mare VIP
..mäktigt vacker....
2008-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors