Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en text i förvandling




Offerglöd

 

Någonstans där min röst sprack
anades en liten blomma
typ förgätmigej eller så

vi hade förirrat oss på vintergator
och snavat över vita rep som avskilde
våra städer från varandra

du kom från trakter där luften
alltid var hög och blå
medan min stad var svart av kol

kanske att du var en sådan som
alltid vann på lotteri
stora nallebjörnar och tobleroneaskar

aldrig har jag vunnit någonting
vilket  är något att skryta över
när man ropar över ån efter vatten

jo, jag inser att det finns
en bitter eftersmak där jag lämnar
spår i rännstenarna

eller ett slags raseri som aldrig
fått sitt utlopp, en eld som
brinner utan slut

jag tillät mig aldrig känna
min avundsjuka på alla er
som tycktes ha allt som jag saknade

men nu välkomnar jag
alla delar av mig själv

ett projekt i transformation




Övriga genrer av Rachel Roth
Läst 248 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-02-16 21:59



Bookmark and Share


  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
En stor text! Härligt med de uppriktiga, opolerade dragen. Jag hoppas att du inte ser dig själv så som jaget i denna dikt gör; jag ser dig ett helt annorlunda ljus. Men samtidigt bär vi väl alla på en svart självsyn och ingenting blir bättre av att tiga.
2008-02-21

  noname_realmind
Det låter som ett mycket klokt och viktigt projekt! Transformation öppnar nya oprövade dörrar... Keep on going! :))
2008-02-17

    Bim
..den här tycker jag om,-offerglöd och transformation;här är det någon som då och då går fram med blåslampa för att få bitarna på plats,-mycket läsvärd!
2008-02-17

  Åsa Gustavsson VIP
Också något att tävla om...
men i alla fall en identitet
att utgå ifrån, en verklighet
att hantera.
2008-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth