Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Erato

Hon öppnar sina ögon och ser sig om
ser på dig
ser ditt hjärta
dina andetag.

Försiktigt klappar hon om allt svart som
rinner i dig
med sina små vita händer
torkar hon bort det.

Lekfullt trängs hon bland skira vingslag
öppnar ventiler
försöker skapa plats
men de blir bara fler.

Mjukt plockar hon spillrorna och
sätter de på plats igen
med största precision
tråcklar hon ihop pusslet.

Krampaktigt håller hon fast sig vid relingen
när havet stormar upp
eller det röda havet
byter från ebb till flod.

Hon öppnar sina ögon och ser sig om
ler lite grand
gråter lite grand
smutsar ner sina vackra vita fingrar.  

 




Fri vers av sodavatten
Läst 350 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-19 14:36



Bookmark and Share


  Lars Granlöf
Gråt är fint.
härlig berättelse
som gungar fint
2008-02-19
  > Nästa text
< Föregående

sodavatten
sodavatten