en text jag skrev förra våren
nu något redigerad
" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text jag skrev förra våren
nu något redigerad



Stroke

 

 

Fallande

     boks

         ta

     vs

          dans

undanglidande
famlar fruktlöst. som i kletig dimma

Inte uppgiven. inte ännu

oförstående ansikten nära
känner mina fadda nervryckningar

ser sneda blickar. menande

 

Medlidandet tornar upp sig

väller. kväver mig. ni hör inte

Ordens hårda konsonanter
hårt. mjukt.
vilse
de är där jag kan höra dem

Fastnar i avståndsmillimetrar. gäckande

 

Här inne!
ser    ni     inte

här finns de. i ett evigt stackato      
upprepningar
punkter. ändelser. betydelser
undan            glider

fortare och fasan. med sina gripklor

den skrattar rått. högt.
åt mina ögons hjälplösa dans

 

Svullen tunga. för stor

för torr

obrukbar. utelämnad ensam
Kan inte. någon.

en hand!
ge mig din hand. hjälp mig upp

i medvetandets vindlingar
tappar. jag fotfästet

nej. ni förstår         inte

 

 

 





Övriga genrer av Nattviol
Läst 335 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-02-26 14:37



Bookmark and Share


  Lena Renman
Hej ja, i början faller det som i min fallande men utceklas till en mycket skicklig skildring av en storke. Väl skrivet om denna hemska uppelvelse
Lena
2008-02-27

    papillon
Kusligt precis och inkännande text.
2008-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol