Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trasig navelsträng

del I

Tillräckligt stora fågelungar
stöts ibland ut ur boet
- så även mänskobarn
Det är inte av elakhet
utan av kärlek, för att ungen
ska lära sig överleva

Kan detta vara en av de svåraste
moderskonflikterna?
Är jag kanske
en elak fågelmamma nu?

Älskade barn!
Som liten ”kunde du själv”
nu, lagar du ständigt
den trasiga navelsträngen

Släpp taget, ungen min
Flyg, flyg!

del II

Det finns inga elaka fågelmammor
bara elaka mänskomammor

Var finns de fågelungar
som stannar kvar i boet
när de egna vingarna bär?

Men i vårt trygga land
finns många ungar
som puttats över kanten
för tidigt

Du, älskade barn ska inte bli kattmat





Fri vers av Siggesdotter
Läst 467 gånger
Publicerad 2005-06-02 23:31



Bookmark and Share


  Lindah
Så berörande och starkt, bland det svåraste som finns är att släppa taget om det tryggaste som finns - älskade mamma och pappa!
Och när en mamma uppmanar till det, ja - det kräver ofattbart mycket styrka och en enorm kärlek att säga detta till sitt barn, när en stor del av en nog önskar att det vore möjligt att bevara navelsträngen för evigt trots att man vet att det inte går.
Du har formulerat det med en sådan ömhet och värme här!
2005-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter