Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LÄNGTAN

Ibland kommer tomheten över mig
påtaglig
obegriplig
men inte svår

Saknaden

NÅGOT

som inte kan beskrivas
i ord
i färger
ens i kärlek

något ofattbart

mitt INNERSTA

Tomheten

är min längtan

blir min frihet




Fri vers av Roosa
Läst 202 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-22 15:59



Bookmark and Share


  berxper
Du beskriver tomheten som en frihet
...befrielse!
En längtan
...efter något som inte går att beskriva!
Tomheten blir positiv,
en frid.
Djup fin poesi.
2008-02-22

    ej medlem längre
Ja, tomhet behöver alls inte vara något negativt, snarare kan det ibland vara tvärtom. Det finns ju också en positiv tomhet, när man är fri från alla föreställningar och bara vilar i varat. Och, som (jag tror det var) Tranströmer skrev: \"Jag är inte tom. Jag är öppen...\"
2008-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Roosa
Roosa