Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att utplåna sig för någon annan och tappa bort sitt JAG.......blir aldirg fruktbart frö någon!


Spegelbilden


Bli till i någon
annans
bekräftande
ansikte

svepas med

av den andres
illusion
av verkligheten

så följde jag med
utan tanke
eller förnuft...

i förälskelsens
yra fanns
ingen återvändo

det kom en dag
då mina ögon
öppnades
för världen

utplånad och glömd
av mitt eget jag

fick jag ensam
plocka upp
skärvorna som
var mina alldeles
egna

det som var jag!

kom nu ett nytt ljus
att falla
riktad mot mig själv

och jag såg i spegeln

att den person som
jag följt och beskådat
förälskat mig i

han fanns inte!

sakta närmar sig
min innersta källa

bringar tröst i det
som var.......






Fri vers av Karin Rosberg
Läst 465 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-02-23 08:20



Bookmark and Share


  aol
så du berörde mitt hjäärta bokmärke
2008-05-24

  Fredrik Stillesjö
Hej karen!

Smärtsamma insikter som du förmedlar bra här... Hälsar vännen Fredrik
2008-03-17

  Bjarne Nordbö
Hinnan är tunn som en fjärilsvinge mellan kärlek och besatthet. Riktigt snygg text du gett oss här.
2008-03-14

    Bodil Sandberg
En fantastiskt fin dikt om förälskelse som byts i smärta och sorg och sedan uppvaknandet styrkan och modet att plocka upp skärvorna ...måste tillstå att här ser jag mycket ur mina egna erfarenheter...en oerhört stark och välskriven dikt!!!
2008-02-23

  Larz Gustafsson VIP
Det du tar upp här är oerhört viktigt.
\"Nej, jag vill inte suddas ut\", som det hette i en gammal progglåt jag minns.
Det är ju inte meningen att självutplåning skall ingå som en ingrediens i ett förhållande.
2008-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg