Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så jag hinner försvinna

Natten hinner ifatt mig.
Fast jag springer.

Dina ord är fastbrända på min hornhinna.
Tatuerade på insidan av mina ögonlock.
Så jag kan inte rymma från dem.
Hur snabbt jag än springer.

Det här är jag.
Tro mig, om jag fick jag välja.
Skulle jag ha valt att vara någon annan.

Någon som följde alla regler.
Någon som följde alla konventioner.
Någon som följde alla andra.

Men jag är inte så.
Jag är jag.
Så i stället blir jag jagad.
Och dömd.
Så jag måste springa.

Jag ser i dina ögon att du har bestämt dig.
För vem jag är.
Som de flesta.
Folk älskar att bestämma hur andra är
Och placera in dem i ett fack.
Och har man väl hamnat i ett fack så är det svårt att ta sig därifrån.
Men jag försöker ändå springa.

Från det liv som du har bestämt att jag lever.
Från den person som du har bestämt att jag är.
Från det jag avskyr.

Jag springer ännu fortare.
Men lämnar kvar mitt skal.
Så att du får det du behöver.
Någon som ser ut som jag.
Men som håller tyst.
En yta som underhåller dina tankar ett tag.

Så jag hinner försvinna bort från dig.
Så jag hinner försvinna.
Så jag hinner försvinna.




Fri vers av Glittra G
Läst 306 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-03-01 04:36



Bookmark and Share


    Melona
du har alltid en viss speciell känsla i dina ord
en slags
sorgsenhet
som nästan går att ta på

det gör ont, jag vill hjälpa
jag vet att du inte försvinner
det är alltid

styrka i dina ord, alltid

pang! (bara)

gillar allra mest andra stycket
öven om det gör ont

sådana där tatueringar kan man ha
på olika sätt

försök att byt
måla annat över

för DU
är så
ini hvete BRA!

TACK för berörande läsning
2008-03-01

  Larz Gustafsson VIP
Om jag fick välja skulle jag ändå välja att vara den som INTE anpassar sig.
Och jag fick det.
Så jag valde det.
2008-03-01

  Dr Jimmy Johansson The 777
Och jag från dig farväl texkonstnärinnan. Mitt medlemskap går ut söndag morgon.
2008-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G