Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett, två, tre, fyra

I
Såg en dagstidning falla från trädet,
hörde någon prata om medias inverkan på livet,
jag mindes skräcken och tänkte,
kanske är det vi som faller snart.

II
Såg två stycken våldshångla på trottoaren,
hörde livemusik i bakgrunden,
jag mindes känslan av ett krossat hjärta och tänkte,
kanske är det någon utav dem som gråter snart.

III
Såg framtiden i backspegeln,
hörde hur trafiken kom närmare,
jag mindes smärtan av hud mot hud och tänkte,
kanske är det levnadsglädje och dags för kärlek snart.

IIII
Vi gasar framåt i vårt eget tempo,
följer riktlinjer på blindspråk,
fumlar i vårt eget mörker, tänder ljus i varandras hår.
Vi hör ljud ingen annan hört förrut.
Det dansas på allas ömma tår och jag formar en personlighet i lera,
det är en vilsen omvärld och vi lever visst i den allihop.
(hittar kanske snart vägen ut)




Fri vers av Linn Johansson
Läst 734 gånger
Publicerad 2005-06-06 01:20



Bookmark and Share


    bitta
helt fantastisk. går inte att beskriva med ord, helt fin!
2005-06-08

  johii
Det här är det absolut bästa ajg läst av dig
jag får gåshud på armarna och den här hamnar i favoritlistan!
min enda invändning är ordet "förrut" mot slutet, det tycker jag du ska ta bort för tempots skull. Jag tror texten får samma innebörd utan den.
Den här texten var guldbra!
riktigt riktigt bra!
2005-06-06

  Ola Rydberg
Suverän
du känns som en frisk fläkt och jag gillade alla fyra rader
men speciellt den sista
2005-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Linn Johansson
Linn Johansson