Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon hade fått höra att hon var vacker

Hon hade fått höra att hon var vacker.
Så hon letade efter bevis
Stirrade länge på sin spegelbild
Men hon kunde inte hitta några.
Inga bevis.

Det hon såg vara bara ett trasigt ansikte.
På en trasig kropp.
Hon var ful.
Allt var fult.

Hon vek ner blicken.
Och tittade ner i det smutsiga handfatet.
Det var sprucket.
Trasigt.
Skulle behöva bytas ut.
Precis som hon.

Hon mötte sin blick i spegeln igen.
Drog fingrarna över de osynliga ärren i ansiktet.
Vacker tänkte hon.
Nej, inte jag.
Jag är bara en bluff.


Hon hade fått höra att hon var vacker.
Men hon hittade inga bevis.
Inte den här gången heller.
Så hon drog bort håret från ansiktet.
Och gick ner på knä framför toalettstolen.









Fri vers av Glittra G
Läst 294 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-05 21:16



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
Sista raden är dunkelt dubbelbottnad.
Alla går vi ju ned på knä för någonting.
Bättre än bra.
2008-03-05

  Fånga dagen
Fint skrivet jag känner med dig och känner igen mig
Men det går att att tycka om sig själv och att älska sig själv men vägen dit är lång och mödosam
Du är vacker du är värdefull

Kram Anna-Karin
2008-03-05

    Melona
du skriver så bra
att det
gör ont

ont som bara den

ditt flyt i texten
är underbart

du trollar ihop det
till
en spänning

med bilder som
känns igen

grymt bra
2008-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G