Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärngossar i April


På ett sjukhus i en konstig värld,
blandat med gamla drömmar.

Ligger jag ien säng och är på
god väg att dö.

Kom tillbaka tisdag morgon så kommer allt att bli bra.

Går vilse i en skog, med kullar och höga berg,
rotvältor och gammalt brunt barr, som letar sig in
i mina alldeles för trånga skor.

Kvinnan jag möter ska strax mörda mig,
men så står jag bredvid grannen, halvdöd
förvisso.

Upp för en alldeles för brant backe, som varnar för att den
är så brant att bilar tumlar baklänges om de kör uppför den.

Framme vid ett trähus, som jag sett i Kisa, har någon öppnat cafe.
Min vän bakom baren, som kock

Hämtar brunabönor med fläsk, som glider av en konkav tallrik.
Försöker hitta en sittplats i en ombyggd fylle cell, golvet lutar och jag halkar ner.

Kaniner och hundar i konstiga kartonger, går i ett karnevalståg.
Stjärngossar i April.

Vackra vänner, bäddar om sina sängar, målar om sina rum,

och jag missar min läkartid.




Övriga genrer av Ivy-Jean
Läst 223 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-06 13:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ivy-Jean