Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den femte årstiden

Vilken årstid gillar du?

Gillar du vintern.
Den kalla
Den vita.
Den gnistrande.

Gillar du våren.
Den spirande.
Den knoppande.
Den unga.

Gillar du sommaren
Den varma.
Den blommande.
Den levande.

Eller gillar du hösten
Den skymmande.
Den hopsamlande.
Den färgsprakande.


Jag gillar den gulbruna tiden.
Mellantiden.
Tiden mellan vinter och vår.
Tiden utan årstid.

Jag har alltid gillat det som skiljer sig från mängden.
Och den som skiljer sig från mängden.
Den som ingen ser.
På riktigt.
Den som är annorlunda.
Den som de flesta inte känner.
Eller förstår sig på.

Den intelligenta enstöringen längst bak i klassrummet.
Eller ensamvargen som gömmer sig i sina böcker.
Eller den som testar och utmanar gränser.
Eller den som går sin egen väg.

Så jag gillar den gulbruna tiden.
Lugnet före stormen som jag kallar den.
Den tiden som inte passar in i mallen.
Den femte årstiden.

Det är den perioden som de flesta inte ser som vacker.
Men det är för att de inte tittar riktigt noga.
Den uppenbara skönheten kan alla se.
Men den som inte ses vid första anblicken.
Är den riktiga skönheten.
För mig.

Om ni inte gillar den perioden.
Så ser ni inte det jag ser.
Ni ser inte potentialen.
Det ofärdiga.
Den som väntar på att växa.
Bladen som väntar på att knoppas.
Förändringen som väntar runt hörnet.

Så jag gillar den gulbruna perioden.
Jag gillar dig.
Och jag vill att vi slingrar in oss i varandra.
Du och jag.
I det fortfarande sovande gräset.
Och gömmer oss i det gulbruna landskapet.

Jag vill att vi knoppas där tillsammans.
Jag vill att vi växer där tillsammans.
Jag vill att vi bildar nya skott där tillsammans.
Och jag vill att vi bestämmer vår nya väg där tillsammans.

Det vill jag.
Det vill jag göra med dig.
Frågan är.
Du min femte årstid.
Vågar du?




Fri vers av Glittra G
Läst 262 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-03-13 22:29



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ljuvligt!
Helt enkelt mycket vederkvickande och hugsvalande!
Jag delar helt din uppfattning!
2008-04-08

  Dr Jimmy Johansson The 777
Jag gillar dig och jag vågar.
2008-03-14

    Melona
applåderar!
du har ett driv, en rörelse i texten som gör mig ivrig att fortsätta läsa...
mycket väl formulerat
om
den femte årstiden, charmigt!
2008-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G