Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till minne


Att få leva sitt liv smaksatt med
arbete, mänsklig samvaro,
givande, hjälpsamhet,
lycka, frihet,
självförverkligande,
övervinnande av motgångar
och avklarade utmaningar.

Att få uppleva guldkorn som
solnedgången, stjärnhimlens djup,
molnen på himmlen, vågorna som slår mot stranden,
de ståtliga träden, gräset,
kunskap, musik,
vänliga ord från en annan människa,
en gammal människa med ett barnbarns barn.

Det goda och underbara är gott och underbart i sig,
tillsammans, med andra människor,
kan vi göra verkligheten, framtiden och livet
ännu bättre.

Tron på gud och och tron på liv efter döden
är blockerande och förstörande för
verklighetsuppfattningen, det mänskliga och livets gjädje.

Det finns inga
gudar, änglar, liv efter döden, spöken, astrologi,
mer än vad
Pelle Svanslös, Tintin, Harry Potter, drakar, troll och hobbittar finns;
i människors tankar och fantasier.

Detta är skrivet till minne av alla numera döda ateister,
som aldrig någonsin
kunde, vågade eller fick komma ut ur garderoben
med att dom var befriade från illusionen om gud.




Övriga genrer av Svante
Läst 584 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-16 22:25



Bookmark and Share


  skrattretande
jag tror inte heller på gud, men något annat
så en bra text
2008-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Svante
Svante