Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ger dig hellre min kropp

En vän kallade mig rädd.
För att känna.
Och för att kännas.

Han undrade varför.
Men jag har inget bra svar att ge honom.
Eller ja jag kanske vet.
Men det är klart att jag också undrar.
Varför

Varför det är lättare att ha en man i min kropp.
I stället för i mitt huvud.

Varför hans händer är lättare att hantera.
När de är av begär.
Och inte av kärlek.

Varför varsamma beröringar skrämmer mer.
Än hårdhänta grepp.

Varför jag hellre ger dig min kropp.
Än mitt hjärta.

Det är klart jag undrar.
Varför.








Fri vers av Glittra G
Läst 405 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-03-17 02:21



Bookmark and Share


    Komisarek
Jag gillar när du skriver såna här dikter

För det första tar du ofta upp svåra ämnen som du för ett klokt resonemang kring (vilket innebär att du typ har på ett ungefär 142 i IQ). Gillar greppet där du använder dig av frågor som struktur för att bygga texten

För det andra så tar du upp de här frågorna som vanligt folk gör i sin hjärna och i ett samtal utan att blanda in ord som man hittat i SAOL eller göra ett nedslag i Aztekernas mytologi för att hitta en lämplig metafor.
2008-03-18

    Melona
Det är svårt som fan att känna sig trygg i att älska
utan förbehåll.
Men det finns inget vackrare...
Du skriver starkt som vanligt!
2008-03-17

  Dr Jimmy Johansson The 777
Sorg söker tröst.
2008-03-17

  Lyckohäxan Enediel
Känns som en självklarhet det du skriver...för så är det ju!
Bra skrivet!
2008-03-17

  Spider
Att öppna sitt hjärta är ju det som gör ondast. Bra text du har skrivit som beskriver känslan så bra.
2008-03-17

  Matilda Linnéa Tinér
rädsla
för hur ont det gör.

bra skrivet
tilltalande.
2008-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G