Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Back to reality, bitch

Du värmde mina kalla händer i går kväll
i skenet av en gatulykta
Du såg ner på mig med varma ögon
Du pratade med mig
(som om jag nästan var normal)

Jag har sett dig på stan
med henne
jag såg er inte i ögonen
Inte någon av er
Ville inte se hur hon såg ut
Ville inte se in i dina rävsaxar till ögon
Ville inte se hur våra blickar möts, hur vi känner igen varandra, hur du inte hälsar.
Jag är ju vem som helst

Jag vet inte
om jag ens är statist i ditt liv
Men du får en Oscar i mitt
\"Bästa manliga huvudroll\"
Och på galan är du vacker på ditt sätt
i en alldeles för stor tröja och ingångna kostymbyxor

Snurra mig i gatlyktsskenet
dra fingrarna genom mitt hår
(trots att det inte är lika långt och sönderblekt som deras)
Se in i mina ögon
(Trots att mina ögonfransar är bortfrätta av sexton års tårar)

Och jag förklarade
Vem du är för mig
Du såg, du lyssnade, du förstådde
Du kände
kanske inte riktigt samma sak för mig
men du log
och jag såg
att du ville ha mig

Och jag skrattade dom i ansiktet
och jag sparkade ner min egna cynik
(Den föll rakt ner i en rosenrabatt)
Och jag krossade fönsterrutorna
hos dom
jag en gång sagt mig älska

Och jag visste
att vi skulle bli oslagbara tillsammans
att det skulle hålla för evigt
att jag var lyckligare än vad jag någonsin varit
Och jag skrattade av ren lycka
du
jag.
som jag drömt.
äntligen vi.

Jag visste att jag hade drömt redan innan jag slog upp ögonen.

Välkommen tillbaka.






Fri vers av Dear Prudence
Läst 312 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-19 13:02



Bookmark and Share


    RebeccaW
Snyggt uppbyggt, och lysande titel!
2008-03-19

    deb8
Jättefin text med en härlig rå puls och en jämn och flödig rytm...
2008-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Dear Prudence