Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(skolavslutning och jag är på sämsta möjliga humör. skål.)


Sjung om studentens lyckliga dagar, för de finns inte.

Spring ut, Studenter
slå upp den tunga träporten
som suckande hållit er tillbaka i år
Spring
Spring för livet

Det finns inget vackert att se här
regnet
blir inte mer acceptabelt
för att det är er dag
Sätt era klackar
mot regnvåt asfalt
ni kommer snubbla
igen och igen och igen

och om tjugo år
kommer ni prova mössorna
och försöka minnas hur det känns
att vara ung
och naiv
Att tro att frihet
är något bra

Jag rör en vit gardin
från insidan av ett fönster
för skolans tegelröda kropp
är mitt hat, mitt fängelse, och min enda trygghet

Så sjung om studentens lyckliga dagar
för det blir aldrig mer än uppdiktade fantasier
Spring, Studenter
spring mot bostadsbrist och arbetslöshet

spring i regnet
Spring för era liv




Fri vers av Dear Prudence
Läst 458 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-12 10:41



Bookmark and Share


  Citrusblomma
riktigt fin
2009-06-16

  Teresia Ridell
Ja sant..o ändå en liten tid får våra unga ha då de tror på en ljus framtid.likt de små tror på tomten..påskharen.. barnatro.. likt vi "äldre" (från vilken ålder blir man det ?) som fåfängt tror på kärleken... Jodå visst är den vacker o skön emellanåt...men knappast rosa moln o flow....mera kämpa-kompromissa-gilla läget...

Gillar din text som är rak, syrlig...!
2009-06-12

  Larz Gustafsson VIP
Jag har faktiskt provat min mössa. Den är för liten. Och dessutom solkig och full av badges, pins etc.

Åsynen av studenterna påminner mig bara om hur misslyckad jag är.
2009-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Dear Prudence