Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det intressanta med att vara ointresserad

Han fortsatte sitt ringande.
Trots att hon inte ringde tillbaka.
Han fortsatte ändå.
Enträget.

Hon undrade varför hon plötsligt var så intressant.
När hon uppenbart var så ointresserad.

Så till sist svarade hon för att förklara att hon inte ville träffa honom.
Men det verkade egga hans intresse ännu mer.
Han verkade tro att de var ämnade för varandra.
Och tyckte att hon borde ge honom en chans.

Men du har fått en chans redan förkunnade hon.
Han hävdade att hon bara var rädd.
Inte vågade.
Fast hon egentligen ville.
Att hon spelade svårfångad.

Hon lyssnade tyst på hans desperata argumenterande.
Sedan sa hon.
Ha du tänkt på att det kan vara så här då?
Jag är helt enkelt bara inte intresserad.

Mannen på andra sidan luren blev tyst.
Hon sa hejdå och la på.

Några timmar senare pep det till i hennes telefon.
Hon visste redan vem det var.






Fri vers av Glittra G
Läst 266 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-21 13:49



Bookmark and Share


    Melona
ja,
vad är det som gör att man vill fånga det man absolut inte
har möjlighet till?!

snyggt och härligt skrivet
med glimten och sanningen i ögat!
tack!
2008-03-22

  korpfjäder
En sån där fnisstext! Kännaigensigtext. Vad är det som är så intressant med att vara ointresserad? Har aldrig förstått det riktigt. Själv blir jag generad, känner mig dum.... om jag blir avvisad - och aktar mig noga för att antyda något mer intresse. Phu. Gillar din text mycket!!!!
2008-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G