Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vysången



Befinner oss älskvärt paddlande utmed floden,
lyssnande till vattnets stänkande
skvalp.

Stannar till och tar ett uppfriskande bad
i forsens fall
omringad av naturens prunkande
grönska.

Träffad, med hjälp av bambuns ledande skott,
av blixtens irrfärd
som stänker saltvatten
i såren

i veckorna tre, sex nätter och dagarna sju
ömsande sorgens tårar, ömsom till glädje
och ömsom till förädling.

Ett bildligt uttryck för uppenbarelsen,
drickande stjärnornas berusande och
förtjusande hänförelse,
i världens epilog.




Britt Gustavsson




Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-21 23:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP