Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan du aldrig göra någonting rätt?/När hem inte längre är trygghet

Ni ber mig hålla mig borta,
Ni ber mig att inte berätta
Ni ber mig att hålla tyst

Sen försöker ni hålla mig nära
Sen försöker ni få mig att berätta
Sen blir ni sura när jag håller tyst

Ni klagar över min tidspassning,
innan jag ens är sen
Innan ni själva ens är klara

Trots att ni själva alltid är sena

Men det får jag inte påpeka
Men det får jag inte säga
Men det får jag inte diskutera

För då är jag oförskämd
Då är jag jobbig
Då är jag värre själv
Och då klankar ni ner på mig

Ni ber mig om hjälp,
och visst hjälper jag er
Men så gör jag fel
Och stjälper er

Då får jag en utskällning
För att jag inte gör rätt

Så jag håller mig borta
Men då är jag osocial och hemsk

Tillslut hör jag dig säga det ändå
\"Kan du aldrig göra någonting rätt\"

Åh vad jag väntat på att du ska säga det
Åh vad jag väntat på den meningen
Åh vad jag väntat på de orden.

Och jag har förberett ett svar,
Och ja har förberett en mening
Med motangrepp mot dina ord.

\"Nej det kan jag inte
För jag är en dum flicka,
en korkad flicka
En naiv flicka\"













\"För det var väl så du sa eller hur?\"




Fri vers av skyddsängeln
Läst 429 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-22 13:53



Bookmark and Share


  Bäver
Jättebra skrivet som alltid <3
Det är konstigt hur föräldrar har svårt att inse sina fel
2008-03-24

  korpfjäder
Det du skrivit är starkt Det där att bli en spegelbild av sina föräldrars frustrationer så att allt de ser är sina egna misslyckanden - fast de ser det som dina misslyckanden. Du får bära allt det i dem som de inte själva orkar/kan/vill ta ansvar för. Då får du inte duga, eftersom någon måste vara den onda för att de andra ska kunna vara goda. Fast egentligen är det ju inte så. Egentligen är väl alla både -och. Och du har insett det. Tror jag. Och sörjer att dina föräldrar inte bara kan stanna upp och se verkligheten sådan den är. Din text väcker mycket! Bra skrivet!!
2008-03-22
  > Nästa text
< Föregående

skyddsängeln
skyddsängeln