Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag kan inte släppa temat kring barn. Och ser i förlängningen hur utbildningsministerns idéer kan ställa till det. Vi måste SE UPP - inte enbart för att värna barnen. Hur går det för mänskligheten?


Upprört tillstånd

Den kreativa hjärnan
föder sina idéer
ur kaos
som
barnet
i sin lek
finner nya

v ä g a r

Ska förnuftet styra
och logikens
lagar vara
gällande
så får
vi

kanske
inga

uppfinningar

medicinska
genombrott

och

vem ska

rädda

moder
jord

nu när barn ska bli små vuxna som då ordet
barndom inte var uppfunnet

bort lek

bort kaos

bort upptäckter

bort människan




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 168 gånger
Publicerad 2008-03-22 14:32



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Strålande Ulla-du slår dig själv
2008-03-23

  Gunilla VIP
Ser vad du ser,
kännar vad du känner
i denna hjärtefråga
för människan
och mänskligheten!
Utbildningsministern
nästa!
2008-03-22

  Michaela Dutius
Ja barnen är mänsklighetens framtid så dem måste vi förstås värna om på alla sätt.
Det gör du verkligen med denna fina text
2008-03-22
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP