Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
maybe it's our loseness


Du sa att verkligheten är en bitch (och jag måste sluta vara bitter)

vi har vandrat
grus och småsten
alltför länge nu
utan att nå fram till
sanning,
sa du
och jag tog påtår



du har fel,
sa jag,
sanningen är en obeveklig demon
och drabbar bara den
som gett upp sökandet




för sådana som du och
jag och
vi
kallar oss själva för
de överblivna
de förlorade
vi rusar livet fram
skrikandes
jag är inte död än
jag är inte död än

för vi är sådana som
blandar ut maten med
karamellfärg
bara för att
sätta lite färg
på tillvaron




så är det verkligen
så konstigt
att
jag inte vill
återvända
hem
för jag skriver
som en erfaren
en veteran
och jag hatar att
fylla år
för man blir alltid
ett år äldre
och jag har min
30-årskris
nu
eftersom
jag vet
att jag kommer att dö
nästa år
(alla dör ju lite
hela tiden)




men vi
tänder på
verkligheten
för att försöka
glömma och
strö gyllene stoft
i såren
för man måste
försöka
fylla tomrummen med
något och
när vi sjöng
suede
log du och
i de ögonblicken
rymdes universum
i dina ögon




maybe maybe
it's the clothes we wear
the tasteless bracelets
and the dye in our hair





vi hade glömt bort
våra namn
och våra
familjer
men det gjorde
ingenting
för när du sjöng
I feel real
like a man
like a woman
like a woman
like a man

visste jag
att





vi
är
kosmos





Fri vers av gnupung
Läst 659 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-03-23 16:34



Bookmark and Share


    noper
"och jag har min 30-års kris nu efters..."
flytet i texten, allt är sjukt bra!
2008-08-04

  inutimonster
"Jag vill skriva för att beröra och inspirera. Om jag lyckas - om så bara en gång - ja, då är jag den lyckligaste människan i världen."

du är den lyckligaste människan i världen.
2008-07-27

  camillala
me like!
2008-05-19

  dopehat
Om jag hade kunnat applåderna hade jag gjort det. Tro mig.
2008-05-09

  tsípor
jävla kuksugerska vad du är så fantastiskt briljant, och det är inte bara ibland utan alltid. vad pågår i din lilla hjärna, måste vara mirakel!
2008-05-01

  RADIOANSIKTE
Nu har jag bokmärkt den här jättemycket.
2008-04-18

  RADIOANSIKTE
Nu har jag läst den igen. Jag älskar den här dikten.


Jag älskar den jättemycket.
2008-03-29

    smuts
Din text flyter på jättefint. Jag tycker om \"och jag tog påtår\" det ger en vardaglig känsla som någon inte vill lyssna. Och slutet \"vi är kosmos\".

Jag tycker att du är otrolig.
2008-03-25

  RADIOANSIKTE
Jag vet inte vad jag ska skriva nu.
Jag vet inte alls vad jag ska skriva.

\"Hej! Jag heter Petronella och jag gråter lite sådär vackert tyst (så att ingen ser), när jag läser det här\".

Du är hur bra som helst.
Otroligt bra.


\"vi
är
kosmos\"

(Got to love Suede).
2008-03-24

  Limestoned
älskar - kommer att vara sån där \"utvald text\" inom kort!
2008-03-23
  > Nästa text
< Föregående

gnupung