Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tonbyggets sång


Musiken ligger latent i kosmos
i hemlandet Universum.

Plockar stjärnor och låter dem
utföra koreografin.

En skapelse av koncentration
En varm människokomposition

Det frusna smälter och öppnar
slussarna till en byggnad av toner
Lyssnar, enbart lyssnar till gråten.

Öppna hjärtan förlöser ondskans
och åskans buller
som blixtrar
av uppdämda känslor
och inger
förtröstan långt bortom orden.

När den rentvättade byken torkas
i den friska vinden
återställs balansen och
ondskan fängslas.

Tunna skosulor på snöklädd mark
ger ett eko av kallelsen
med framtidsro.

Återvänder till min barnatro.



Britt Gustavsson




Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-23 19:18



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Stilla flyter orden som beskriver en svindlande känsla.
Mycket väl diktat
2008-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP