Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag menar vem ska föra mig till altaret den dag jag gifter mig

Jag tänkte mig att du skulle ligga där på ett moln.
Käka vindruvor och ha det bra.
Och sen skulle du titta ner på oss.
Vaka över oss.
Och se till att inget ont kan hända i våra liv.

Men sen tänkte jag på vad du skulle göra om det regnar.
Och åskar.
Då kan du inte ligga där på molnen ju.
Då blir du blöt.
Och det är säkert mycket oväsen där då.
På grund av åskan menar jag.
Så då kan du inte ligga kvar.

Och då är det ingen som kollar till mig längre.
Ser hur jag har det.
Hur jag mår och vad jag gör.
Vilket betyder att jag kommer att ställa till det igen.
Det gör jag ju alltid.

Så därför tycker jag att det var en dum idé av dig att lämna oss.
Varför kan du inte komma tillbaka?

Jag menar vem ska föra mig till altaret den dag jag gifter mig?




Fri vers av Glittra G
Läst 242 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-24 15:57



Bookmark and Share


  korpfjäder
Oj vilken härlig dialog. Flyt i texten och ett mjukt varmt innehåll med en sorg som funnit plats i livet. Och så den där härliga humorn mitt i allt!
2008-03-24

    tapetklister
jag gillar den här. tankarna hos jaget, naiva i sitt sätt. hur det blandas in talspråk i skriften, och hur du bryter av mjuka och hårda ord. som första raderna till exempel där första raden känns mjuk, och sen direkt i rad nymmer två kommer ett ord som \"käka\" vilket är mycket hårdare än om det stått \"äta\". bra! blir en skön balans i texten, lite humoristisk på något vis.

skulle vilja ta bort \"ju\" i raden \"Då kan du inte ligga där på molnen ju.\", känns som att det blir för tätt när det kommer ett ju även i nästa rad.

det är fina tankar, naiva tankar, och sorgliga tankar i denna texten. och du gör det bra!
2008-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G