Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rättvisa





Vad är du för människa
Som inte tror på dina egna
Som inte vågar stå på deras sida
Utan lämnar dem i ovisshet

Du borde vara den första
Som ställer upp
Som stöttar
En axel att luta sig mot


Men


Det gör du inte
Utan litar blint på andra
Tar deras parti
Av rädsla för dem

Du borde vara stark


Men


Du är rädd
Du är feg
Du är svag




En känsla av besvikelse
Över den misstro du visar
Över att du inte ställer upp
Över ditt förnekande av sanningen




Du patetiska människa
Utan minsta känsla för empati
Styrandes och ställandes
Utan tanke på dess konsekvenser

Men du ska veta
Att den här fighten
Kommer du ej att vinna
Då rättvisan skall ha sista ordet




Fri vers av Dude
Läst 438 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-26 18:31



Bookmark and Share


  To
Underbar text och innehåll. Flöder på. Det känns verkligen som att du har skrivit det här med väl valda ord.
2008-05-13

    Pivvi
Den här är nog för bra för att överhuvudtaget kunna kommenteras, i alla fall av mig
2008-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Dude
Dude