Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet utan livbojar

När han inte längre ville somna till hennes röst.
Visste hon att hon hade förlorat honom.
Hon såg honom driva iväg.
Längre och längre bort.

Hon kastade ut en livboj.
I ett försök att rädda honom.
Men han hade inte sett en sådan förut.
Ingen hade någonsin försökt rädda honom.
Så han trodde att det var en boj att fängsla honom med.

Därför sträckte han sig inte efter den.
Utan simmade längre bort i stället.
Ut mot det öppna havet.
Det som skulle ge honom det han ville ha.
Frihet utan livbojar.



Hon visste att han var tillbaka.
När han inte kunde somna utan att höra hennes röst.
Men hon visste inte hur länge.
För han kunde inte leva med att bli räddad.
Av en livboj.






Fri vers av Glittra G
Läst 249 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-27 17:03



Bookmark and Share


    Komisarek
Jag tänker på \"Den gamle och havet\"

Starkt annars att kunna vägka djupa filosofiska fårgor med bara några rader, min hjärna snurrar men jag håller med
2008-03-27

  korpfjäder
Den här är stark. Friheten i havet eller friheten att leva i beroendet av andra...Mm. Gillar!
2008-03-27

  Dr Jimmy Johansson The 777
Som en frälsarkrans av pansar.
2008-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G