Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla dessa prylar

Inte utan min tvättmaskin.
Och mikron är underbar.
Liksom diskmaskinen.

Inte kan jag leva utan dammsugare.
Eller mobiltelefon.
Matberedaren underlättar.

Men jag klarar mig nog
i ännu några år
utan en plattare TV.

Sodastreamer kan jag undvara.
Och kanske en espressomaskin.
Torktumlare behövs nog inte.

Alla dessa prylar
Som ska göra livet lättare.
Och ständigt ökar vår konsumtion.

Människans uppfinningsrikedom
är oändlig
när det gäller att tjäna pengar.

Men jag säger inte
att man inte kan sakna
det som man aldrig har haft.

Så som jag saknade dig.




Fri vers av Martina Östlin
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-28 13:09



Bookmark and Share


  Jean-Michel Orblin
Därför skaffar sig folk en primitiv stuga på landet med brunn
2008-04-03

    GaiaKaja
ja var är människan i alla dessa saker?
2008-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Martina Östlin