Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hoppas att inga bolagsdirektörer tar illa vid sig. Men, som sagt, jag tror inte att ni menar något illa. Det är \"business as usual\".


Bolagsdirektören i fina tjänstebilen

Bolagsdirektören i fina tjänstebilen
Putsad, polerad, blank och fin
lika skinande som orden
Orden om miljömål
om utbildning och intentioner
om procent och procent och procent
Men tallarna faller
och granarna med
Tallar med brandspår
tallar med bohål
hackspettars hem
Granar med lavar
som levat länge
men inte längre

Är det okunnighet
Är det ondska
Är det illvillighet
Nej värre
Det är värre
Det är ännu värre
Det är likgiltighet
Och ingenting annat
Hackspettar och lavar
Svampar och granar
Kan inte direktören tänka på
Han är inte elak
Han pussar sina barn god natt
Och passar grannens hund

Det är likgiltighet
Och ingenting annat
Jo någonting annat
är det alltid
Pengar det är pengar
det är alltid pengar
först och sist
och främst och mest
framför och bakom
över och under
Produktion och miljö
kan aldrig väga jämt
inte någonsin
alla mål till trots




Fri vers av Martina Östlin
Läst 221 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-28 16:28



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Kärleken till pengar är roten till allt ont.
Materialismen är en märklig farsot.
2008-03-28

    GaiaKaja
jag skriver under på din frustration
2008-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Martina Östlin