Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomhet

Kan ni känna det ibland?
Tomheten.
Som sprider sig i kroppen.
Och smittar ner allt den ser.
Och rör vid.

Så man känner sig tom i huvudet.
Tom i magen.
Tom i hjärtat.
Tom i hela kroppen.

Det är som att man har blivit utrensad.
Eller renad.
Vilket som.
Ibland är det svårt att se skillnaden.

Ibland undrar jag.
Hur man bara kan bli tom?
Hur kan saker bara försvinna?
Hur kan känslor bara uttömmas?

Tomhet är nog det värsta jag vet.
För det får mig att känna mig mer död än levande.
Den får mig att känna mig overklig.
Och osynlig.

Som att jag inte finns längre.
Som att ingenting betyder något längre.
Som att hela jag är borta.

Jag är tom.
Jag är tömd
Jag ÄR inte längre.







Fri vers av Glittra G
Läst 284 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-03-29 00:52



Bookmark and Share


  korpfjäder
...nödvändigheten av att tömma för att något nytt ska få plats...
2008-03-29

  Larz Gustafsson VIP
Du tänker. Alltså är du.
2008-03-29

  Dr Jimmy Johansson The 777
Hur länge vill du vara tom?
En sekund, en minut, en timme, ett dygn eller resten av livet.
2008-03-29

  Lyckohäxan Enediel
Ack ja...den där nedrans känslan av att man inte ens ÄR.
Jag brukar trösta mig med att det är som att göra en service i sitt inre...nollställer och startar om. Nya krafter och nya tag kommer snart!
2008-03-29

  Spider
Gillar sättet som du beskriver tomheten på...bra!
2008-03-29

  Elaine.S VIP
Känner igen.....Jag hoppas att det är kroppen som i sitt förstånd rensar ut det som jag i mitt oförstånd kör på centrifugering......
2008-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G