Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Delar av dikten tidigare publicerad.


Folkvisa

Två systrar de dansar på ängen:
Den ena är fager och yster
och spenslig och blond
men utan förstånd.

Två systrar de dansar på ängen:
Den andra är gåtfull och dyster
och sval till sitt sätt
och kallas brunett.

Två pojkar de vandrar den vägen
som leder till systrarnas äng -
de delar butelj
i midsommarhelg.

Så pojkar ni sträcker på stegen
för systrar som dansar på äng;
och flickornas skratt
er lockar i natt.

Så mötas de unga på ängen:
och systrarna blond och brunett
de rodnar så hett
när pojkar beträtt.




Fri vers av Erik L
Läst 510 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-03-29 09:46



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Åååh! Det här var härligt skrivet!
2008-04-09

  Hermonius
Väldigt målande och vacker, denna tilltalade mig verkligen. Bravo!
2008-04-02

  Thommy
Vacker liten visa som skapade bilder för mig, man kan se hur dom möttes där på ängen.
2008-03-31

    Bodil Sandberg
å vilken fin folkvisa..taack för den Erik!!!!
2008-03-30

  Bibbi VIP
Mycket fin poesi.
Kanske till sist kompletterade de varandra så \"slutet gott allting gott\"?!
Applåd!
2008-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L