Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skör skönhet

Jag ville skriva om blårosa skimmermoln.
Om blanksvarta skogsstjärnars vatten.
Om slöjdimmors svävande älvadans.
Jag ville skriva om månen som inte fanns.

Jag ville skriva om grånad fäbod,
som lämnats för länge sen.
Jag ville skriva om berguvens ensamma ”ho”,
när giriga människor plundrat hans bo.

Jag ville skriva om gnistergrönt norrsken,
långt bortom stadens bländande ljus.
Jag ville skriva om garnlavens ljusgröna hår
och om daggkåpans glittrande vattentår.

Men det är för mycket.
Bara för mycket.




Fri vers av Martina Östlin
Läst 723 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-03-31 18:19



Bookmark and Share


  Kalle.O
Åh, jag blir knäsvag...!
2008-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Martina Östlin