Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

suddiga glasklara tankar

 

 

min verklighet är platt. dimensionerna som omger mig
är inte längre sanna. sträcker ut min hand och rör vid
väggen. tapetserad men osynlig. jag betraktar min hand
fascineras av att den är en del av mig. jag kan känna
den. handen. känna väggen. men det är inte verkligt.
inte längre. bara en del av något. annat.
min verklighet är platt. och jag befinner mig sittandes
framför den. på en stol av trä. jag kan se verkligheten.
känna
doften av den.
aromer av tid. av levt liv.
tankars avtryck. uttalade ord.
min tunga registrerar nuets smak. den är okänd. ny.
men ändå. en del av mig. känner den sen länge. sen
evigheten. rummet omkring mig ändrar inte karaktär.
inte längre. aldrig. det är jag som förändras. det är jag.
som är platt. jag är som ett ark. fyllt av otydbar skrift.

 

 

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 260 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-04-27 11:18



Bookmark and Share


  Karl-Bo Lundstedt VIP
tycker att du verkligen sätter på pränt
det \"alla levande\" upplever.
fastnade speciellt för \"aromer av tid. av levt liv.\"
bara den strofen spelar upp gamla
långfilmer i mig..... applåd..
kb
2008-04-27

  Lena Krantz VIP
Häftigt! Du lyckas verkligen ge en känsla av ett slags främlingsskap mot en verklighet som inte känns igen, vilket konstateras nästan med en axelryckning, so what!
;o)
2008-04-27

  J A Nicander
En härlig fenomenologisk resa ur en person upptäckande och beskrivande. Lite som Dr Livingston goes introspect *S* Mycket skickligt fångade beskrivningar, rik detaljfokusering och en skön ton i hela texten.
2008-04-27

  Bjarne Nordbö
Nejdå, du är läsbar. Fann stor diktarnärvaro i denna din text.
2008-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol