Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

¤ NEW YORK ¤

1989

Kommer Du ihåg,
nätterna,
i New York?

Kommer Du ihåg,
blinkande,
neonlampor,
vid Times Square?

Kommer Du ihåg,
klubbarna,
underground...?

Kommer Du ihåg,
hur kul det var,
när svenska
After Dark ,
dök upp
på The Tunnel?

Kommer Du ihåg,
Broadway,
musikalen Cats?

Kommer Du ihåg,
frihetsgudinnan....
metropolitan museum of art,

sentimental blir jag,

men kommer Du ihåg,
när vi,
somnade,
i tunnelbanan?

Sovandes genom,
hela Brooklyn,
till Coney Island,

yrvakna
och frågande,
var är vi!

inga pengar kvar,
till hemresan,

några stirrande,
kalla blickar,
fick vi gratis,

från de,

hemlösa,

på perrongen.

Kommer Du ihåg,
personalen som,
jobbade,
i tunnelbanan,
på natten,

de varnade oss,
var försiktiga..

Unga som vi var,
livet lekte,
vi hoppade på tåget,
tillbaka..

manhattan,..

människor dygnet runt,

killar som,
rengör vägarna,

hemlösa,
utmed husväggarna,

mataffärer som har,
öppet,
dygnet runt

gula taxibilar,
kör Dig vart du vill..

unga var Vi,
naiva,
ovetande,
om den,
riktiga,
verkligheten....












Övriga genrer av genni VIP
Läst 446 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-04-03 20:41



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Ovetande men ändå utforskande....
fin skildring av hur vara ung
och våga det som i andras ögon
verkar vara halsbrytande!
2008-04-05

  thyra
Jag gillar också den här, får samma känsla som jag fick när jag såg filmen `Easey rider´ för där möts också glädjen och sorgen precis som i din dikt. Fint!
2008-04-05

    KalleLager
Jag gillar den här.
2008-04-04

    ej medlem längre
En nostalgitripp av stora mått!
Mycket bra!!
2008-04-04
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP