Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med respekt och beundran för Evert Taube med skön text och versfötter i poemet "Den kinesiska muren"


På den tiden i Kina



Det var på den tiden i Kina
då Shen Fu Zhou
måla det kinesiska porslinet
med svepande streck i koboltblått
skyddade under glänsande lasyr

Han målade om kejsaren Chin Le Thu
som byggde det vackra palatset
på den blommande ön
mitt i den blå lagunen
åt sitt vackraste barn Ho den Tsi
för att samla all skönhet i världen




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 335 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-05 13:59



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
som byggde der vackra...?
der är väl ändå tyska och inte kinesiska?
i övrigt tecknade du ett fint porträtt...
språk, kan förbättras
form, mmmm
helhet, jooo
känsla, ja jo det går hem
2008-05-13

  sister mary
Som barn lyssnade jag på Taubes inläsning av Kinesiska muren, om och om igen.
Du ger andra, vackrare, bilder av kulturen i Kina, men behåller känslan av mystik. Vackert!
2008-04-10

  Carola Zettergren
Fenomenalt..underbart
vackert poetat!!!
2008-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors