Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag var tillsammans med en tjej som drabbades av en depression och led av panikångestattacker. Så här såg majoriteten av våra nätter tillsammans ut under den värsta perioden.


Ångest för en utomstående

Jag ser det på dig
Jag känner det
Idag är en dålig dag
Jag ser ditt leende, men du ler inte
Jag hör dig skratta, men du skrattar inte

Klockan tickar framåt, sakta men säkert mot det oundvikliga

Långsamt, krypande ser jag hur det växer inom dig
Långsamt, krypande är det på väg att ta över dig
Igen

Det börjar lugnt och stillsamt
Några tårar rullar stilla ned för din kind
Du börjar andas tyngre – och hastigare

Nu är det dags att jag håller om dig
Nu är det dags att bita ihop
Nu är det dags att vi börjar kämpa
Kämpa emot det onda

Nu andas du ännu hastigare
Du börjar skaka, och jag håller om dig allt hårdare

Försöker lugna
Förgäves
Försöker trösta
Förgäves
Så ligger vi där
Kämpandes
Gråter och skakar oss till sömns
Enbart för att göra oss redo
Igen




Fri vers av Simon Wikström
Läst 687 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-06 02:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Simon Wikström