Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här dikten handlar faktiskt främst om förlåtelse


Helvetes jävla nazistfanskap

Jag brukar inte svära, inte ens bli arg
men nu finns det fan inga ord

Jag har en vän, en underbar vän
Min vän har en bror
Min väns bror har en pojkvän, eller hade rättare sagt
Förra veckan blev han nedslagen av fem nazister
Min väns, brors pojkvän hamnade i koma
Han fick ligga på sjukhus, periodvis med respirator

I lördags vaknade han i 45 minuter
Han sa till min väns bror att han älskade honom,
att de inte skulle vara ledsna om han dog,
att han skulle till himlen

Min väns, brors pojkvän avled igår
Han är död, för att han älskade en annan människa
Min väns bror
Helvetes jävla nazistfanskap
Det jävligaste är att jag förlåter dom




Fri vers av Simon Wikström
Läst 419 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-07 02:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Simon Wikström