Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och jag blinkar bort tårarna när brolle jr\'s kör sjunger \"It\'s my life\" i körslaget, ingen märke


Pappa

dom tusen fina rynkorna kring dina ögon
ditt ljusgrå hår färgen som vi döper om till silverblond
din mörka röst när du säger precis som det är
dina blanka ögon när du sjunger med
i sånger som gör mig fruktansvärt ung
som gör dig fruktansvärt gammal.


sanningar jag aldrig någonsin kommer kunna ändra på
Beslutsamheten som du lägger som en hård punkt efter varje mening

Pappa

jag behöver inte dina förväntningar
jag vet att det gör ont
jag har varit din dotter mer än jag varit mammas
jag vet att det har vart så

Pappa
jag behöver inte dina förväntningar
det räcker alldeles utmärkt med mina egna
faktiskt så kan jag nog inte klara mer
det måste kännas svårt

när jag gör alla punkterna till frågetecken

det är så svårt att jag bara vill gråta
och låta dig få precis som du vill
men ingen av oss är längre barn Pappa

varken du eller jag.

du kan nog vara ett riktigt svin pappa

precis som jag

så om det är någon som kan göra dig besviken
så är det jag, för jag är precis som du

vi låter inte folk trampa på oss

vi är sånna som trampar
mest du

tror jag i alla fall

Jag har sett mig själv med dina ögon
all potensiall

i dina ögon är jag en begåvad idiot

Pappa
jag vet att du tycker allt jag vill bli är skit
fastän du aldrig klagar på min mat
fastän du alltid ber mig att sjunga när vi har gäster

mamma säger att du bara är stolt




men över vem då?








Fri vers av osams
Läst 493 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-13 18:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

osams
osams