Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den här skrev jag för fyra år sedan, när det också var valtider - och det är taget ur verkligheten.




Valtider eller Mamma, dom hade jättegoda godisar!

 

 

 

Min dotter, elva år, kommer en dag hem med ett moderatmärke på bröstet.

- Vad är det du har där, utropar jag! Vad har du fått det ifrån?

- Jag fick det i valstugorna. Vi var där med klassen idag.

- Men varför valde du just det?

- Det var det som passade bäst ihop med min tröja.

- Valde du det för att det passade ihop med din tröja? suckar jag. Vet du vad det står för då?

- Vadå står för? frågar dottern.

- Vad dom har för politik, alltså!

- Politik, vad är det? frågar dottern.

- Har inte fröken förklarat det för er? Jo alltså, vad vill dom göra för Sverige om dom fick bestämma?

- Det vet jag inte, säger dottern, det var en annan grupp som intervjuade dom.

- Jaha, men...men intervjuade du nåt parti?

- Jo och dom var jättebra! Dottern skiner upp i ett stort leende.

- Jamen vad bra! Vilket parti var det?

- Jo, alltså, det var dom med klövern.

- Aha, centerpartiet!

- Kanske det. Minns inte.

- Så dom var bra sa du! Vad var det som var bra?

- Jo dom hade jättegoda godisar! En del var i vitt papper med grön klöver, och andra i grönt papper med vit klöver, och det fanns kola i några och mint i andra.

- Ja, men vad pratade ni med dom om?

- Jo vi frågade vad dom ville göra för Sverige om dom skulle få regera.

- Ja, men det var ju en bra fråga! Vad svarade dom på det då?

- Nånting...jag minns inte. Men vet du, vi fick tre godisar var!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Rosmarin
Läst 225 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-09-04 15:25



Bookmark and Share


  Jojo
den här gillar jag... men vad i all sin dar tänkte fröken på när hon tog med klassen till valstugor... snacka om att va lite över huvudet på barnen, eller är jag ute och cyklar???
2010-09-07

    ej medlem längre
Kommer nog att vara lika giltig om fyra år igen.
Tragikomiskt!
2010-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Rosmarin
Rosmarin