Expressens löp 14/4 -08: Engla Juncosa Höglunds porträtt tätt intill Anders Eklunds.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Expressens löp 14/4 -08: Engla Juncosa Höglunds porträtt tätt intill Anders Eklunds.




PappersEngla

 

 

sätter upp löpsedlarna

 

har aldrig mött flickan

men jag vet vad kärlek är

och det tjocknar i halsen

 

stryker med fingret över hennes papperskind

 

 

barn som inte är gjorda av papper

borde inte kunna

blåsa bort

försvinna

förgå

 

 

 

lämnar hennes pappersleende

alltför nära förövarens ansikte

lämnar ett pappersbarn bakom en solkig hårdplasthinna

 

 

 

 

 

älskade

 

älskade

 

lilla unge

 

 

 

 




Fri vers av Tabes
Läst 712 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2008-04-14 19:32



Bookmark and Share


  Lia-Lej
Just precis!!
Du lyckas fånga in och formulera så att man nästan slutar andas när man läser din text om PappersEngla.
2008-04-18

  honeyhoney
Detta var en väldigt fin dikt. Det första jag läser om Englauppståndelsen som faktiskt berör mig, som faktiskt verkar vara skrivet av någon som bryr sig. Bra!
2008-04-15

  Christer Eriksson
nu är ju jag lite rädd för dessa masspsykoser som drabbar vår befolkning med jämna mellanrum. men detta var hittills den första \"Engla\"-dikt som jag tycker är poetisk, gillar speciellt avslutet där dikten svänger och blir lättåtkomlig och personlig. så betyg, bra helt enkelt.
2008-04-15

    Birgitta Wallgren
En dikt som är nära, nära.
2008-04-15

  Jojo
Så förskräckligt det är. Jag reagerade också på löpsedlarna igår.

Du har verkligen fångat in det hemska i dina ord.
2008-04-15

  Rosmarin
bra skrivet \"lämnar ett pappersbarn bakom en solkig hårdplasthinna\" det tar!
2008-04-15

  sister mary
Det vrider om i hjärtat av denna fruktansvärda händelse!
Du har fångat händelsen varsamt men med glödgad vrede.
2008-04-14

  Hannadraken
barn som inte är gjorda av papper
borde inte kunna
blåsa bort
försvinna
förgå

Helt ljuvliga rader!
2008-04-14

    sister band-aid knees
*
2008-04-14

  -Ulla Tilemo- VIP
Vackert skrivet om något som berör hela Sverige (utom några här på sajten) applåd för din fina text
2008-04-14

  Annmargreta
Det finns inget försvar alls, det är bedrövligt!

Vi måste hjälpas åt att sprida hatet mot våldet!
2008-04-14

    sunnanvind
Man gråter...o förtvivlas!!!
2008-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Tabes
Tabes