Varför vågar ingen röra vid Sorg?

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför vågar ingen röra vid Sorg?




Smittar det?

 


varför vågar "andra"(många) inte röra vid ens sorg?

smittas kanske
reaktioner är farliga

en med sorg kan gå sönader, eller till och med ta självmord och då blir man delaktigt skyldig?
sorg är för tungt och kan blir kvar i en själv - ja smittas..?
sorgen får man inte hälla på mer bekymmer på, för en som är full av en känsla är automatiskt överkänslig?
tänk om man uppfattas som grävande och för privat om man frågar nåt?
eller hujeda för att anses nyfiken!!

bättre vara tyst - inte låtsas om
mm bäst det

men alltså - sorg är känsla är liv är ju det man ska dela - eller?
kärlekens alla ansikten;
sorg,
rädsla,
glädje,
ilska...

kärlek - kan man vara för nyfiken på hur en annan människa mår i sina känslor?

vad är det för farligt med känslor?

själv tror jag att nån underlig avståndstagande mur börjar växa mellan hjärnhalvorna, ursäkta människolägren..

påminner lite om tider av stark depppression, när det gällde att välja rätt
liv eller död
snabba beslut - kall logik nödvändig
svart/vitt-tänket anas
lägerbildningen får mig att rysa

djupt ner rysa

är jag ensam om känslan
mm kanske
i och med
egen sorg
enorm

men det är i min värld
enbart

inte underligt
man blir underlig
när man har

känslor

Tradera nästa
kanske rea på

lite skandalfnitter?
lite yta
lite jargong
lite spydighet
lite cynism
lite uppstudsighet
lite allveta
lite bästveta
lite falsk artighet
lite spelat medkänn
lite "släng-in-en-slant-till-föreningen "Fattiga, olyckligt kära"-och-gå-på-krogen-med-gott-samvete"

min sorg är enorm ja
men den är min
buren med stolthet dessutom

konstigt va

själv testar jag gärna av klimatet
ja klimatet för gensvar
ganska ofta
i mina omgivningar

märks väl
vad männskan vill ha

ger man ej det som önskas
svarar ej det som förväntas
reagerar inte som
normen är lagd

"hjälp, hon är inte kontrollerad!! Diagnos måste vara... "
synd - jag ska börja bära med mig dokumenten

hon är sig själv
hon är ruggigt kapabel
hon är självsäker
hon är som hon är

hon
är jag som accepterar dig
för den du är

farligt sånt

och det värsta är
när "hon är sig själv" råkar vara som
normen säger, etiken kräver
moralens bör vara

då blir "hon"

INTE TRODD!!

alltså...
inte undra på man funderar på

katt !!

 




Övriga genrer av Pot Pourri
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-18 03:40



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Nej sorgen bygger stängsel...mycket mycket väl beskrivet
2008-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri