Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inte borta men på väg, ord, rädslor, ensamhet, kärlek, visshet


Min älskade farmor

I dag en kluven dag

en tårfylld stressad skärrad

på väg mot en ensamhet

som i dag är sann

i morgon hel

 

Jag håller på att förlora

en fysisk varelse som jag hyser så

mycket kärlek till

I dag denna kluvna dag

ser jag att hon kommer lämna denna plats

kanske inte idag kanske inte ens i morgon eller om ett år

men tanken på att när

 

I mitt hjärta finns och kommer hon finnas ständigt

och som en bris av värme över mitt ansikte

de stunder mina tankar vänder sig till henne

 

Men jag vill kunna krama henne

när helst andan faller på

gångavstånd till min älskade farmor

 Hon ett steg längre bort från mig

ett närmare

 

Jag finner styrka i visshet men att hennes

ögon inte ska skåda in i mina

inte hennes hand på min

inga samtal

ingen glass i solen

inga spånlösa funderingar

inga oroande men kärleksfulla ord

 

gör ont

just nu

 

 

 




Fri vers av Annika Gustafsson
Läst 292 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-19 21:31



Bookmark and Share


  DÅRADSONS
Mycket vacker och känner värkligen vad du menar. får mig att tänka på min döda farmor.
Väldigt bra!
2008-05-09

  prinscess VIP
smärtor i dig
av en älskad farmor som håller på att vandra till en vackrare plats gör nog ont i närhets stund smärtan blir mindre efter ett tag och då kommer du kunna känna kärleken ändå
läs gärna mina texter ljudet efter dig slutar på tröskeln
och smekt av en vårdande hand..de kanske kan ge dig lite tröst
de står bland mina texter läs gärna
2008-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Annika Gustafsson
Annika Gustafsson