Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Musik


Varifrån kommer musiken



Vid solnedgången
under den rödflammande sommarhimlen
över de örtdoftande ängarna
en klang blandad med fåglarnas kvällsrop
Någonstans ifrån kommer musiken
från den ensamma ladan vid vägmötet
Där finns musiken
Styva arbetsfingrar trollar fram
ett märkvärdigt vibrato på fiolsträngarna
gråtmilda sentimentala toner
ibland starka eldigt sprittande
med stamptakt av pligggade skor
Dansfröjd, värme och skratt
Varma kontakter mellan människor
fångade i glädjerik dans




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 315 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-04-22 16:55



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Härligt och stämningsfullt poetat!!!
2008-04-23

    © Birgitta Wäppling VIP
En vacker bild, melodiskt målad...!
2008-04-22

  noname_realmind
Skön bild du ordmålar här...
Man blir nyfiken på den där fiolmannen och dansfröjden... ;)
2008-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors