Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

¤ som sepsis,i Dina ådror ¤

för Dig var jag som,

blommorna som vissnar,
i Din hand,

dammet i hyllan,
som Du blåste bort,

smutsen under Dina,
naglar,
som Du tvättade bort,

ögonfransen,
som skär in i ögat,

vageln,
i Ditt öga,

tandvärken,
som pulserar,

huvudvärken,
som dunkar,

som häftstiftet,
Du trampar på,

glaset Du skär,
fötterna på,

som dragkedjan,
som är osmord,

som katten,
som kräks upp hårbollar,

som tomatfläcken,
på Din vita tröja,

dricksvattnet,
som smakar avlopp,

mjölken på bordet,
som surnat,

brödet,
som möglat,

mjölbaggar,
bland torrvaror,

som silverfiskar,
i besticklådan,

som smutsen,
under badkaret,

som ett bråck,
på Din halspulsåder,

som sepsis,
i Dina ådror,

som binnikemask i magen,
som suger ur,
den sista näringen,

ur Din kropp...





Övriga genrer av genni VIP
Läst 411 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-04-22 22:18



Bookmark and Share


  Connie
Det här är så bra, jag ryser. Och ändå låter vi det ske. Tur att vi ändå lyckats ta oss ur dessa destruktiva mönster!
2014-09-24

    ingvar VIP
Som sagt: starka och raka ord, som i alla händelser känns tragiskt självupplevda.
2008-06-27

  Kalle.O
Ja,du vad ska man säga...?
Underbar dikt om något som verkar ha en stark negativ inverkan på ditt liv...
önskar dig all lycka till...
2008-05-08

  NågonAnnans
isch! det lät negativt! Alltså inget att satsa på om jag får råda... Om din dikt handlar om förälder så är det bara en spark i röven som gäller... Hoppas du finner djup lycka trots denna tråkiga,ledsna text!
2008-04-28

  Gunilla VIP
...SOM SALTET....
Starkt berättat
om en omöjlig
relation.
2008-04-26

  papessa
det var inte mycket positivitet i detta förhållande, denna partner skulle jag nog byta ut
2008-04-23

  häxanmara
Starka och raka ord..

Gillar denna......
2008-04-23

  Fånga dagen
starka känslor anar jag här någon som gjort dig illa ?
Anna-Karin
2008-04-23

  LassO
Hm låter inte så himla lockande kanske... ;=)
2008-04-23
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP