Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
cancer är något av det dummaste som finns men ofta blir ju allt bättre


Bröstcancer

- VA!
Hur kunde det bli så?

Varje år blir det 7000 diagnoser
Det är 15-20 varje dag som drabbas

Men jag trodde aldrig att det skulle hända mig
Jag kommer ihåg känslan när du berättade det för mig

Du sätter dig framför mig och tittar djupt in i mina ögon
Jag ser hur tårarna försöker pressa sig ut ur dina ögon
Du trycker fram orden med hackig röst och med gråten i halsen

Jag kunde nästan förutspå det som du skulle säga, trodde jag
Jag hade fel
Det var dig det handlade om

Du gav mig den där skumma känslan
Som när det känns som om man faller rakt igenom sängen i sömnen
Eller när man nästan ramlar ner och hjärtat hoppar till, för fort

Eller…

Eller…

Eller som om någon helt plötsligt stannar världen och inget händer
Inga tårar, inga ljud
Kommer så väl ihåg då du berättade det för mig

Jag kommer också ihåg när jag stod utanför din dörr och väntade på att få se dig
Och när jag fick komma in kände jag det så fort jag gick över tröskeln
Men ändå drog fötterna mig sakta fram mot din säng

4 av 5 räddas

Men du vart den femte och jag som alltid har haft sån bra tur
Men nu när du vart den femte och försvann så försvann också all tur
Det var ifrån dig som jag fick all tur

– 7000 varje år
– 20 varje dag
–4 av 5 räddas

Men just du försvann du vart den femte och försvann
Försvann i cancer

Varje år ges över 7000 diagnoser ut på bröstcancer det är ungefär 20 som drabbas av cancer varje dag då.
Av 5 personer räddas 4, men det är inte alltid det går att rädda.
Den tanken kommer ofta upp i mitt huvud, men snart ses man ju, eller hur, vänta på mig




Fri vers av gulligt smile
Läst 391 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-28 20:50



Bookmark and Share


  Jaaie
Får rysningar,
du skriver verkligen så att det berör.
hoppas din vän vilar i frid.
2008-05-29

  Kramgalen
bra skrivet, starkt. vem var det? kramar
2008-05-06
  > Nästa text
< Föregående

gulligt smile